Skip to main content

TIGER 900

TECHNOLOGIE

Innovatieve, vooruitstrevende technologie voor optimaal comfort, controle en gemak.

De nieuwe Tiger 900-serie zit boordevol hoogwaardige en geavanceerde rijverbeterende technologie, speciaal ontworpen om uw rijplezier te vergroten.  De technologische mogelijkheden van elk van onze vijf Tiger 900-modellen zijn afgestemd op de rit en focus van elke motorfiets, dus welke Tiger 900 u ook kiest, u geniet altijd van het optimale technologieniveau.

 

 

TFT-DISPLAY EN CONNECTIVITEIT

Blijf op de hoogte en blijf verbonden terwijl u onderweg bent met de ongelofelijke, geavanceerde rijhulptechnologie van de nieuwe Tiger 900-serie.

NIEUW toonaangevend 7" TFT-scherm 
De modellen van de Tiger 900 Rally, Rally Pro, GT en GT Pro zijn voorzien van een volledig nieuw 7" TFT-kleurendisplay, dat een ongelooflijke helderheid biedt in vier verschillende informatie lay-outs en vier verschillende kleuren. (Het Tiger 900-basismodel heeft een 5-inch TFT-scherm met hoog contrast)

Uitgebreid informatiedisplay 
De nieuwe TFT-instrumenten van de Tiger 900 uit het midden- en topsegment geven op het 7-inch kleurenscherm veel informatie van de boordcomputer weer.  De permanent weergegeven informatie omvat de snelheid, toerenteller, het symbool voor de rijmodus, de weergave van de versnelling, het brandstofniveau, de klok, de omgevingstemperatuur en de sterkte van het mobiele signaal.  Aanvullende informatie omvat twee dagtellers, gemiddeld en huidig brandstofverbruik, resterende actieradius, keuze van de rijmodus, displaystijl, contrastinstellingen, service-informatie, koelvloeistoftemperatuur en informatie over het waarschuwingssymbool.

My Triumph-connectiviteitssysteem dat standaard op de GT Pro- en Rally Pro-modellen is gemonteerd 
Het voegt een geheel nieuwe dimensie aan uw rit toe en maakt stapsgewijze navigatie mogelijk in samenwerking met Google, GoPro-besturing en de bediening van telefoongesprekken en muziek, die allemaal mogelijk worden gemaakt door een standaard Connectiviteit-module, die toegankelijk is via de schakelaars en wordt weergegeven op het 7-inch TFT-scherm.  Het My Triumph-connectiviteitssysteem kan ook worden toegevoegd aan de GT en Rally-modellen met een Connectiviteit-module en een update van het softwarepakket. RIJHULPTECHNOLOGIE

Als u op zoek bent naar nieuwe avontuurlijke ervaringen, zorg dan voor een motorfiets die is ontworpen met alle technologische mogelijkheden die nodig zijn om uw rijplezier te vergroten.

NIEUW geoptimaliseerde bochten ABS * 
Geoptimaliseerd bochten ABS is standaard voor de nieuwe Tiger 900 Rally, Rally Pro, GT en GT Pro uit het midden- en topsegment.  De bochtenfunctionaliteit past de ABS-interventie aan om de optimale remprestaties te houden, ongeacht de hellingshoek.  Op het Rally Pro-model kan de ABS worden uitgeschakeld door de Off-Road Pro-modus in te schakelen.  (*Deze functie is niet beschikbaar op het Tiger 900-basismodel)

NIEUWE geoptimaliseerde traction control*  
Geoptimaliseerde traction control in bochten is standaard voor alle mid- en top specs Tiger 900-modellen  De bochtenfunctionaliteit regelt de traction control -interventie om het optimale tractieniveau te behouden, ongeacht de hellingshoek, voor een betere rijkwaliteit en veiligheid van de rijder.  De tractieregeling kan ook onafhankelijk worden uitgeschakeld via een speciaal menu op het TFT-display.  (*Deze functie is niet beschikbaar op het Tiger 900-basismodel)

NIEUWE IMU & volledig geïntegreerd technologiesysteem  
De geoptimaliseerde ABS- en traction control voorzieningen op de Tiger 900 met middelhoge en hoge specificaties worden ondersteund door een IMU (Inertial Measurement Unit) van Continental. De IMU meet de bewegingen en de acceleratie van de motorfiets om de hellingshoek te berekenen en automatisch de juiste instellingen voor het ABS en de tractiecontrole te selecteren.  Dit zorgt voor een grotere stabiliteit van de motorfiets.

NIEUWE Triumph Shift Assist 
Standaard opgenomen bij de topmodellen GT Pro en Rally Pro en als accessoire beschikbaar voor alle andere Tiger 900-modellen. De nieuwe Triumph Shift Assist maakt het mogelijk om zonder gebruik van de koppeling te schakelen, om soepel en comfortabel te schakelen terwijl de positie van het gaspedaal wordt gehandhaafd.  Dit draagt bij aan het gemak voor de rijder en kan vermoeidheid van de rijder tijdens lange ritten verminderen. 

NIEUWE opvallende LED-verlichting 

De kenmerkende LED-verlichting van de Tiger 900(GT, Rally) biedt onderhoudsvrij zicht met een nieuwe, meer uitgesproken vormgegeven koplamp met dagrijverlichting, achterlicht, hulpverlichting en richtingaanwijzers.  De nieuwe volledig LED-koplamp zorgt voor een massereductie van 27% ten opzichte van alternatieve verlichtingssystemen, en bevat tevens de kenmerkende dagrijlichten (DRL)*.  De LED-hulpverlichting biedt ook overdag meer zicht tijdens lange afstanden en is standaard gemonteerd op de topmodellen GT Pro en Rally Pro.  (*De DRL-functie is niet beschikbaar voor alle markten)

Tot zes rijmodi 
De nieuwe Tiger 900-serie heeft tot zes rijmodi die de gasresponse, ABS en traction control -instellingen aanpassen voor maximale controle voor de rijder onder alle rijomstandigheden.  Alle Tiger 900-modellen hebben de rijmodi Road en Rain en de Tiger 900 GT en Rally-modellen uit het middensegment hebben twee extra rijmodi: Off-Road en Sport.  De topmodellen GT Pro en Rally Pro genieten beide van een extra vijfde Rider-programmeerbare rijmodus en de Rally Pro heeft exclusieve zesde rijmodus: Off-Road Pro. Dit is de meest geavanceerde offroad set-up voor ervaren avontuurlijke en offroad rijders.

 

Static shot of Triumph Tiger 900 Rally Pro in city landscape

 

 

BASISTECHNOLOGIE

De kern van de premium rijkwaliteit van de Tiger 900 wordt gevormd door een zeer robuuste en betrouwbare basistechnologie, allemaal ontworpen om de geweldige rijervaring nog beter te maken.

Elektronische cruise control 
Standaard gemonteerd op de mid-spec Tiger 900 Rally en GT, en op de top-spec Rally Pro en GT Pro-modellen, de cruise control is tijdens het rijden gemakkelijk toegankelijk om extra gemak op langere reizen te bieden.  Cruisecontrol kan de vermoeidheid van de rijder over lange afstanden helpen verminderen en kan ook de brandstofefficiëntie verbeteren.

Verwarmde handgrepen en verwarmd zadel 

Verwarmde handgrepen zijn standaard aangebracht op alle modellen van de Tiger 900, zowel in het midden- als in het topsegment.  De verwarmde zadels voor de rijder en de passagier zijn standaard gemonteerd op de topmodellen GT Pro en Rally Pro en zijn verkrijgbaar als accessoire op de mid-spec GT- en Rally-modellen.  

Schakelaars en 5-standen-joystick 
De linkerschakelaar op alle Tiger 900-modellen heeft een intuïtieve 5 standen-joystickbediening die uniek is in dit segment, ergonomisch geoptimaliseerd om gemakkelijk te gebruiken tijdens het rijden en om mee te navigeren op de TFT-displays.  De rechterschakelaar levert rijfuncties voor alle modellen, inclusief de 'Start/Stop'-knop.  Op de topmodellen GT Pro en Rally Pro worden de verwarmde zadels en mistlampen via een extra schakelaar bediend.

Elektronische apparaten en opladen 
Onder het zadel bevindt zich een veilig opbergvak voor mobiele telefoons met 5 V USB-aansluiting voor het opladen van persoonlijke apparaten (niet beschikbaar op het basismodel Tiger 900). Voor optimaal gemak is er ook een 12 V-aansluiting voorzien. 

Verlichte schakelaars 
Innovatieve verlichte schakelaars op de topmodellen GT Pro en Rally Pro verbeteren de interactie met de rijder en verbeteren de controle in alle lichtomstandigheden.  Alle knoppen worden verlicht met in de schakelaarbehuizing ingebouwde leds.

Bandspanningscontrolesysteem
De TPMS wordt standaard gemonteerd op de topmodellen GT Pro en Rally Pro en is verkrijgbaar als accessoire voor alle andere Tiger 900-modellen. TPMS waarschuwt de rijder als de bandenspanning onder een optimaal niveau daalt, wat de veiligheid en het gebruiksgemak van de rijder ten goede komt.

 

 

 

Step

DE TIGER 900

Een adventure bike met een moderne uitstraling.

Terms and conditions

Wij nemen onze verantwoordelijkheden ten aanzien van uw gegevens uiterst serieus. Triumph heeft altijd de gegevens die wij over u hebben gerespecteerd, en zal dit blijven doen.

TIGER 900 REEKS

Sapphire Black Tiger 900 GT RHS CGI

TIGER 900 GT (MY23)

Prijzen Vanaf 14.995,00 €

Tiger 900 GT Low

TIGER 900 GT LOW (MY23)

Prijzen Vanaf 14.995,00 €

Tiger 900 GT pro in Caspian blue

TIGER 900 GT PRO (MY23)

Prijzen Vanaf 16.795,00 €

Pure White Tiger 900 Rally LHS CGI

TIGER 900 RALLY (MY23)

Prijzen Vanaf 15.795,00 €

Tiger 900 Rally Pro in Sandstorm

TIGER 900 RALLY PRO (MY23)

Prijzen Vanaf 17.195,00 €