Skip to main content

DE SNELSTE TER WERELD

TRACK – MOTO2

Triumph Moto2 Bike

 

EEN NIEUW HOOFDSTUK

Triumph’s rijke verleden van 110 jaar racesport vertoont nog geen tekenen van slijtage.

Een exclusief partnerschap voor de levering van motorblokken voor het FIM Moto2™ kampioenschap vanaf 2019 zorgt dat de naam Triumph synoniem blijft met hoge snelheden, een heerlijk geluid en podiumsucces.

De voormalige winnaar van het 125cc World Championship en opkomende Moto2™-coureur Julian Simon heeft als een van de eersten het motorblok op hoge snelheid kunnen testen, waarbij het uithoudingsvermogen en de robuustheid op de proef werden gesteld en het koppel en de vermogensafgifte werden getest.

 

Triumph Motorcycles Moto2

“Het Triumph-blok is in alle opzichten anders en het is fantastisch om betrokken te zijn bij de introductie van een nieuwe motor met een ongelooflijke kracht die maar blijft toenemen en met een geweldig geluid,” zei hij.

 

De nieuwe Moto2™-driecilinder wordt ontwikkeld op basis van het hart van de nieuwe Street Triple van 2017 en getuned voor zijn eerste wedstrijd om het kampioenschap van 2019. 

 

 

Simon voegde toe: “Deze nieuwe motor is een en al plezier en levert aanzienlijk meer vermogen en koppel. Het is een eer voor mij om samen te werken met Triumph in deze spannende periode en aan een project dat zo'n grote impact zal hebben op de Moto2™.”

 

Triumph Moto2 bike prep