Skip to main content

Distinguished Gentleman’s Ride partnership


The DGR and Triumph

 

 

De Distinguished Gentleman's Ride verenigt duizenden motorfans van vintage en klassieke motoren over de hele wereld om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor onderzoek naar de gezondheid van mannen.

De DGR werd in 2012 opgericht in Sydney (Australië) door Mark Hawwa als een prachtige nieuwe manier om motorliefhebbers bijeen te brengen voor een gemeenschappelijk goed doel.

 

 

Vandaag wordt de DGR over de hele wereld gehouden en gaan meer dan 90.000 rijders de weg op in meer dan 800 steden. De DGR heeft al meer dan $ 37 miljoen dollar opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

Triumph werd in 2014 de officiële motorpartner en beloofde zich in te zetten voor bewustwording, groei van het aantal deelnemers en toename van de fondsenwerving ter ondersteuning van dit goede doel.

The Distinguished Gentlemans Ride

 

 

Van financiële ondersteuning en hulpbronnen waarmee de bekendheid van de DGR wereldwijd is verbeterd, tot het motiveren van fondsenwervers met motorfietsen als prijs - iedereen bij Triumph is trots op zijn of haar bijdrage aan de groei van deze fantastische gemeenschap.

Tijdens de 10 geweldige jaren van dit partnerschap hebben wij ook vele unieke motorfietsen gecreëerd om dit fantastische evenement te promoten, inclusief een eenmalige Triumph Thruxton RS DGR Edition en een speciale '1959 Legends’ Triumph Bonneville T120 met een bijpassende Gibson Les Paul Standard-gitaar, en de Dapper Bonnie, een unieke uitvoering van een Bonneville T100.

 

 

 

BONNEVILLE T120 BLACK - DGR LIMITED EDITION

Het partnerschap gedurende 10 ongelooflijke jaren wordt gevierd met een exclusieve Bonneville T120 Black DGR Edition, met een oplage van slechts 250 over de hele wereld.

Uitverkocht

Triumph Bonneville T120 Black DGR Limited Edition

EEN KORT OVERZICHT VAN DE SAMENWERKING TUSSEN TRIUMPH EN DGR

Op 28 september 2014 vond de eerste door Triumph gesponsorde DGR plaats in 58 landen, 257 steden en met 20.000 stijlvol geklede klassieke en vintage motorrijders. Goed voor een totale opbrengst van 1,5 miljoen dollar. De aantallen groeiden tot 79 landen, 410 steden, 37.000 rijders en 2,3 miljoen dollar in 2015. De daaropvolgende editie in 2016 was goed voor 90 landen, 57.000 rijders en 3,6 miljoen dollar en de cijfers bleven jaar na jaar stijgen tot een absolute topeditie in 2019 met 116.000 deelnemers verspreid over 104 landen in alle uithoeken van de wereld en een opbrengst van maar liefst 6 miljoen dollar.

De Covid-19 pandemie stelde The Distinguished Gentleman’s Ride en haar deelnemers voor een bijzondere uitdaging in 2020. Ondanks de moeilijkheden werkte de DGR hard aan een nieuw format waarin rijders hun steun en passie voor de zaak in alle veiligheid konden tonen: Ride Solo Together. Dat stelde de mondiale DGR-gemeenschap in staat om de meest wereldwijde editie ooit op poten te zetten met 171 deelnemende landen verspreid over 2.531 locaties. Individueel en toch samen motorrijden, verbonden via sociale media.

De uitdagingen bleven aanhouden in 2021 en The Distinguished Gentleman’s Ride paste het formaat opnieuw aan om het hoofd te bieden aan de verschillende beperkingen in de verschillende landen. Zo konden DGR-enthousiastelingen, afhankelijk van de restricties in hun woongebied, een normale groepsrit houden, een gedeelde route rijden of gewoon solo eropuit trekken. 

Het resultaat van deze evoluerende aanpak zorgde voor een aanzienlijke stijging van het aantal deelnemers en ingezamelde fondsen ten opzichte van het jaar ervoor: 65.300 rijders – bijna 10.000 meer ten opzichte van 2020 – en een bedrag van 4,1 miljoen dollar, ofwel 1,4 miljoen meer dan 2020. De datum van het evenement verhuisde in 2021 ook van september naar mei. Bovendien liggen alle wegen nu open naar een geweldige rit in 2022, waardoor ook iedereen die betrokken is de schouders wil zetten onder de meest succesvolle editie ooit.

 

 

 

TRIUMPH AND THE DGR

Triumph’s partnership with the DGR started in 2014, during this partnership we have created many unique motorcycles to promote this wonderful event, including a one-of-a-kind Triumph Thruxton RS DGR Edition and a custom '1959 Legends’ Triumph Bonneville T120 with a matching Gibson Les Paul Standard guitar, and the ‘Dapper Bonnie’, a one-off custom Bonneville T100.

Here’s an insight into Triumph’s incredible partnership with The DGR.

Distinguished gentlemen's ride Triumph