Skip to main content

SPEED TWIN

REDENEN OM TE RIJDEN

2021 Triumph Speed Twin

 

 

Het icoon voor prestaties. Een evolutie in elke dimensie.

De bekroonde Triumph Speed Twin is aanzienlijk opgewaardeerd om zijn positie te versterken als de norm als modern, klassiek sporticoon.

 

 

1. VERNIEUWDE 1200CC HT-MOTOR 

Een belangrijke motorupdate zorgt voor een toename van zowel het piekvermogen, nu 3 pk hoger op 100 pk, als het vermogen in het middengebied. Ook het koppel ligt hoger in het middengebied, waar de Bonneville-twinmotor uitblinkt. Bovendien is er ook een vermindering van de traagheid dankzij een lichtgewicht krukas en een krachtige rare-earth dynamo. In combinatie met hoge-compressiezuigers, herziene poorten en een nokprofiel reageert de Speed Twin nog sneller dan voorheen, draait hij sneller en haalt hij langer hoge toeren. 

Ondanks deze opmerkelijke prestatieverbeteringen overtreft de vernieuwde motor de EURO 5-emissienormen, waardoor dit de schoonste Speed Twin tot nu toe is. Het uitlaatsysteem van geborsteld roestvrij staal is zorgvuldig ontworpen om het katalysatorhuis verborgen te houden, terwijl de dubbele, omhoog gebogen megafoonuitlaten het kenmerkende gebrul van de Speed Twin leveren.

Geavanceerde moderne technologie maakt het gebruik van een elektronische gasklepregeling mogelijk, die zorgt voor de perfecte gasrespons voor verbeterde rijeigenschappen, veiligheid en controle. Ook de koppelingsbekrachtiging zorgt voor een lichte bediening voor een superieur gevoel en minder vermoeidheid bij vaak stoppen en starten bij het rijden door de stad. 

 

 

2021 Triumph Speed Twin

 

 

2. UNIEKE RIJ-EIGENSCHAPPEN

De Speed Twin was meteen een hit bij de pers en werd geprezen door Triumph-fans over de hele wereld. Hij werd omarmd en bekroond vanwege zijn gemakkelijke, intuïtieve en toonaangevende sportieve rijeigenschappen.

Het leveren van het summum voor een moderne, klassieke en sportieve rijervaring was een belangrijk onderdeel van de opdracht van het ontwerpteam. De voorvering is opgewaardeerd naar een hoger gespecificeerde Marzocchi 43mm USD-vork met cartridge-demping voor een nog preciezer, wendbaarder en dynamischer gedrag van een moderne sportster. 

De overstap op USD-voorvorken heeft het ook mogelijk gemaakt om Brembo M50-remklauwen met radiaal gemonteerde schijven van 320 mm te monteren voor fenomenale remprestaties.  

De Speed Twin is ook uitgerust met lichtgewicht velgen van gegoten aluminium en hoogwaardige Metzeler Racetec RR-banden, die standaard zorgen voor een betere wendbaarheid, een beter rijgedrag en een ongelooflijk niveau van grip.

 

 

 
Triumph Speed twin)

Speed twin

BEOORDELINGEN

 

 

 

2021 Triumph Speed Twin

 

 

3. VORMGEVING

Van de verbluffende lichte 12-spaaks velgen van gegoten aluminium tot de moderne lakkleuren: de Speed Twin heeft nog meer eersteklas stijl en details meegekregen.

Gebouwd met het tijdloze DNA van Triumph en de prachtige gestripte moderne custom stijl, nu met geanodiseerde koplampbevestigingen, spatbordbevestigingen en moderne graphics, die een aanvulling vormen op de opvallende brandstoftank van 14,5 liter van de Speed Twin.

Tot de premium kenmerken van geborsteld metaal behoren de elegante, dubbele, omhoog gebogen megafoonuitlaten van roestvrij staal, aluminium voor- en achterspatborden, zijpanelen en hielbeschermers. 

Elk onderdeel is ontworpen om zowel duurzaam als mooi te zijn, waarbij veel metalen onderdelen geanodiseerd worden, waaronder de swingarm, terwijl onderdelen zoals de koplampbehuizing en -rand vakkundig worden gespoten in de Triumph-spuiterij voor een duurzame en glanzende finish.

 

 

2021 Triumph Speed Twin

 

 

4. MODERNE FUNCTIONALITEIT

De geavanceerde, op de rijder gerichte technologie voor veiligheid en rijplezier is op gevoelige wijze in de strakke en minimalistische lijnen van de Speed Twin opgenomen.
De drie rijmodi (Rain, Road en Sport) zijn aangepast voor de Speed Twin van de nieuwste generatie, met voor elke modus een eigen gasklep- en tractiecontrole-instelling. De ideale instelling is slechts een druk op de knop verwijderd en is gemakkelijk te selecteren met een knop op het stuur, als de rijomstandigheden of de stemming van de rijder veranderen.

De gemakkelijk afleesbare dubbele klokken met moderne 3D-wijzerplaten bieden veel nuttige informatie, van brandstofbereik tot versnelling en van rijmodus tot service-indicator, allemaal gemakkelijk te selecteren via een scrollknop op het stuur. 

Een handig USB-oplaadpunt en een ingebouwde startonderbreker zorgen voor rijcomfort, terwijl de nieuwste generatie ABS- en tractiecontrolesystemen de veiligheid en het vertrouwen van de rijder vergroten. 

5. TOEGANKELIJKHEID

De Speed Twin is zowel opwindend voor de doorgewinterde motorrijder als vertrouwenwekkend voor de nieuwe rijder, en is een ongelooflijk uitgebalanceerde, handelbare motorfiets. 

Met een slank profiel en een toegankelijke lage zithoogte van 809 mm, samen met een taps toelopend stuur en een comfortabele voetsteunpositie, past de ontspannen, rechte rijhouding van de Speed Twin bij rijders van elk formaat en heeft hij de perfecte uitstraling voor elke rit, van woon-werkverkeer in de stad tot een weekendje weg. 

 

 

Triumph Speed Twin: het prestatie icoon, geëvolueerd.