Skip to main content

2022 BAJA VAN ARAGÓN 2022 CATEGORIE TRAIL WINNEN

Baja Aragon Race Win Podium Image
Racing Triumph Motorcycles 26th jul 2022

Vijfvoudig wereldkampioen Enduro Iván Cervantes wint de Trail categorie in de Baja España Aragón op zijn Tiger 900 Rally Pro.

 

Cervantes boekte een klinkende overwinning in de volledig nieuwe Trail categorie. Hij legde de 450 km over het uitdagende terrein in Aragon af in 6 uur, 13 minuten en 32 seconden, maar liefst één uur en 6 minuten sneller dan de tweede in de categorie.

Maar wat misschien nóg indrukwekkender is, is dat Cervantes als 11e eindigde in het algemene klassement van een race die meetelt als de vierde ronde in de FIM Bajas World Cup 2022, op slechts 33 minuten en 50 seconden van de uiteindelijke winnaar. Het volledige deelnemersveld van de Baja van Aragon bestond uit 75 rijders, waaronder een aantal van de sterkste piloten uit de internationale rallywereld met hun speciale racemotoren met Dakar-specificaties. 

De volledig nieuwe Trail en Maxi-Trail categorieën van de Baja van Aragon werden in het leven geroepen om het steeds groeiende aanbod aan productie Adventure motoren in de kijker te zetten en daarin greep de Triumph zijn kans om z’n troeven optimaal uit te spelen. De overwinning van de Tiger 900 Rally Pro, die voor de gelegenheid gehuld was in een unieke ‘Baja Aragon’- kleurstelling, bewijst de uitmuntende offroad-kwaliteiten van de machine en versterkt zo z’n positie als leider in het segment.

 

 

Ivan Cervantes: “We kwamen met een duidelijk doel naar de Baja van Aragón, namelijk om de nieuwe Trail categorie te winnen met de Tiger 900 Rally Pro. Onze hogere ambitie was echter om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten in het algemene klassement en velen waren verbaasd over de snelheid die we hadden met de Trail. We zijn trots op het werk dat we geleverd hebben en we hebben iedereen veel stof gegeven om over na te praten. Dit bewijst andermaal dat Triumph dat Triumph z’n opwachting heeft gemaakt in de offroad-racerij en van plan is om er te blijven! We kozen voor deze race omdat we hier in de toekomst ook met ons Enduro-project aan de start zullen verschijnen, en uiteraard successen willen boeken!

“Ik ben heel blij om na al die jaren terug op de Baja van Aragon te zijn en om terug naar huis te keren als kampioen in de categorie met Triumph.”

 


 

TIGER 900 RALLY

Een opwindende Tiger-serie, ontworpen voor maximaal offroad-avontuur en rijplezier gedurende de hele dag. Controle en comfort dankzij de beste prestaties en specificaties ooit van de driecilindermotor.

Prijzen Vanaf 15.795,00 €

Left hand side CGI of Matt Khaki Tiger 900 Rally Pro