Skip to main content

TOBC TRIUMPH WINS 80TH DAYTONA 200

daytona-200-win-2022
Racing Triumph Motorcycles 14th mrt 2022

- Triumph Street Triple RS wins Daytona 200 on first attempt
- Brandon Paasch defends title to win second consecutive Daytona 200
- Triumph Street Triple RS sets fastest lap
- Danny Eslick has most overtakes of the race


The TOBC – Triumph racing team, supported by FreedomRoad Financing, powers Brandon Paasch to win the 80th Daytona 200.

Coming off its first season of competition in the 2021 British Supersport Championship, the Triumph Street Triple RS wins its American debut at the World Center of Racing. The winning motorcycle was ridden by defending champion Brandon Paasch, who used his experience gained in the 2021 season with the Triumph Street Triple RS and his past success at the 200 to make the most of the 765 triple’s power around Daytona’s banking.
Ricky Carmichael:

“Ik ben zeer verheugd om mijn toetreding tot de Triumph-familie bekend te maken. En het is al helemaal geweldig dat ik deel kan uitmaken van hun nieuwe avontuur in de off-road wereld.

Dit is een ongelofelijke kans voor mij om samen te werken met dit legendarische merk en ik voel me vereerd en nederig om een rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van hun off-road motoren. Ik vind het in deze fase van mijn carrière ook bijzonder fascinerend om iets helemaal van nul op te bouwen. Ik ben bijzonder onder de indruk van de toewijding en de passie die Triumph aan de dag legt om een product te ontwikkelen dat kan wedijveren met de top in de klasse. Iedereen waarmee ik voor dit project al heb samengewerkt, gaande van ingenieurs, over design-teams tot R&D-afdelingen, enz... is ontzettend gepassioneerd over waarmee hij of zij bezig is. En dat is een recept voor succes en ik vind het gewelig om daar deel van uit te maken. 
We delen allemaal die ene zelfde passie, en dat is om de allerbeste te zijn.

Als je al vertrouwd bent met het merk Triumph, dan weet je dat hun vakmanschap van het allerhoogste niveau is en de off-road modellen zullen daar zeker niet voor onder doen! 

 

Het zijn niet alleen spannende tijden voor mij, maar bij uitbreiding ook voor de hele off-road industrie om een extra merk aan de bestaande mix toe te voegen en omwille van de opportuniteiten die zich zullen aandienen voor alle off-road rijders. Ik kan niet wachten op de eerste reacties zodra de nieuwe modellen in de showrooms zullen staan.

 

daytona win 2022


Ivan Cervantes:

“Ik ben van kindsbeen af al fan van de motoren van Triumph, toen ik ze voor het eerst zag in films en op televisie. Om dan van bij de start van dit project te kunnen samenwerken met Triumph is een kans uit de duizend voor mij. Niet alleen om samen te werken met één van de beste motormerken ter wereld, maar ook om betrokken te zijn bij een project dat helemaal van nul opstart. Dat is voor elke racer een droom die werkelijkheid wordt!

 

Net zoals ik is iedereen bij Triumph alleen maar bezig met het afleveren van de allerbeste machine. Ik kan niet wachten om deze machines te zien strijden op internationaal niveau, maar ik kijk er ook naar uit om bij de Triumph-verdeler te staan en te beseffen dat ik deel heb uitgemaakt van dit bijzondere project.

 

Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je al het eclusieve en spannende nieuws vanop het circuit rechtstreeks in je mailbox.

Terms and conditions

We take our data responsibilities very seriously. Triumph has always and will continue to respect the data we hold about you.

Bekijk Artikeltags