Skip to main content

TRIUMPH X BONZAI

Merk Triumph Motorcycles 3rd mei 2023

Om de schitterende Triumph Chrome Collection in het zonnetje te zetten, werkte Triumph samen met de invloedrijke straatkunstenaar Dave Bonzai om een uniek kunstwerk voor de Triumph Factory Visitor Experience in Hinckley te creëren. Bonzai is gespecialiseerd in kunst met hyperrealistische chroomeffecten.

In deze unieke, abstracte interpretatie van het verchroomproces van Triumph is Bonzai erin geslaagd om de hypnotiserende, reflecterende kwaliteit van chroom perfect vast te leggen. Gedurende twee dagen schilderde de kunstenaar de explosie van vloeibaar metaal volledig met spuitverf, met de precisie en het vakmanschap die ook bij het verchroomproces van de nieuwste Special Editions van Triumph worden toegepast. Bonzai brengt de muur tot leven met een hyperrealistische artistieke weergave van vloeibaar chroom die uit verschillende lagen kleurenverf bestaat, voornamelijk zwart, wit en grijs.

Dave Bonzai painting behind the scenes in black and white)
Dave Bonzai painting

De kunstenaar uit Londen had de ambitie om fotorealistische kunstwerken te realiseren en begon in 2016 met het schilderen van liquid chrome art. Over de jaren heen heeft hij zijn kunst verfijnd om de topresultaten van vandaag te bereiken.

Voor de selectie van het ontwerp wisselden Triumph en Bonzai verschillende ideeën met elkaar uit, waarbij ze rekening hielden met de grootte van de muur en Dave een aantal eerste concepten creëerde. Toen alle partijen het eens waren over de flow en energie van het ontwerp, werd het afgerond en kon het op de muur worden gezet.

 

"Wanneer je een nieuw kunstwerk maakt, kan de grootte van een muur op het eerste gezicht intimiderend zijn. Maar nadat je een paar lijnen op de muur hebt gezet, ga je er gewoon in mee."

Een van de doelen van dit kunstwerk was om interactie tussen het schilderij en een van de Chrome Editions te creëren. Hiervoor is negatieve ruimte aan de onderkant bewaard, zodat er een plek is waar een motor kan staan. Wanneer de motor wordt gefotografeerd, lijkt het alsof hij tot leven komt en onderdeel is van het kunstwerk.

 

 

)

 

Een belangrijk element in de chrome street art van Bonzai is dat hij aspecten van zijn omgeving in zijn werk integreert. Als hij bijvoorbeeld in Londen langs een busroute schildert, voegt hij rode tinten toe om de reflectie van een bus te imiteren, waardoor de street art echt tot leven komt. Hetzelfde geldt voor het unieke kunstwerk voor Triumph. Daarin heeft hij reflecties van de ramen van het gebouw en de uitgestrekte blauwe lucht verwerkt, omdat het een zeer open ruimte is. Deze details helpen om de natuurlijke, reflecterende eigenschappen van chroom na te bootsen.

Net als voor Triumph zijn de laatste details voor Bonzai belangrijk, omdat dit de finishing touches zijn die alles tot een echt geheel maken.

 

Dave Bonzai painting)

 

"Ik ben altijd geïnteresseerd in de ontwikkeling van bepaalde kunstenaars en hoe zij hun grenzen verleggen. Zelf doe ik dat met liquid chrome."

 

Bekijk de volledige 'Triumph X Bonzai'-film en ontdek hoe dit kunstwerk van begin tot eind werd ontwikkeld.

Dave legt uit dat zijn favoriete onderdeel van het hele proces de reactie van het publiek is wanneer het kunstwerk is voltooid. Kom ook deze unieke street art bewonderen tijdens de Triumph Factory Visitor Experience.

 

CHROME COLLECTION

De Triumph Chrome Collection, die slechts één jaar verkrijgbaar is, zet handgemaakte stijl en traditie in de schijnwerpers en laat perfect het vakmanschap en de bekwaamheid zien van de toegewijde teams die gedurende vele jaren het verchromen van details hebben geperfectioneerd. 

Triumph Chrome Collection
Step

BLIJF OP DE HOOGTE

Registreer je e-mailadres hieronder en wij sturen je het laatste en relevantste Triumph-nieuws rechtstreeks in je mailbox

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.