Skip to main content

Bandenkiezer

Als motorrijder weet u dat niet alle banden gelijk zijn. Als enig deel van de motorfiets dat contact maakt met het wegdek, kan de juiste band een groot verschil maken voor uw rijbeleving. Door een verhoogde grip verbetert het rem- en stuurgedrag en rijdt u veiliger.

Triumph Bonneville motorcycle tyre and wheel

Wist u dat:

  • U nadat u nieuwe banden heeft gemonteerd, deze de eerste 150 kilometer rustig moet inrijden? Het inrijden van banden is een belangrijke veiligheidsfactor. Aanbevolen wordt om gedurende de eerste 150 kilometer, niet op volle snelheid of met vol vermogen te rijden met nieuwe banden.
  • Ongeveer 70% van 's werelds zwarte koolstofpigment wordt gebruikt in de productie van banden?
  • Het belangrijk is dat u uw banden niet te hard oppompt? Wanneer de banden heet worden, neemt de spanning nog meer toe.
  • Te slappe banden niet alleen een negatieve invloed hebben op het rijgedrag, maar zij ook voor een verhoogd brandstofverbruik en meer bandenslijtage zorgen?
  • Een rustige rijstijl helpt bij het sparen van de banden?


*These results are provided as an indication. Before purchasing tyres, please consult a Triumph dealer to check the technical and legal constraints that may be an obstacle to the replacement proposed.

EIGENAARS VAN TRIUMPH-MOTOREN

Geniet optimaal van uw perfecte rit.

Kom meer te weten