Skip to main content

D3O en Triumph

een premium partnerschapBij Triumph hebben we een passie voor het geven van het beste aan onze rijders, van onze rigoureus geteste bewerkte onderdelen en de toonaangevende prestaties van onze krachtige motoren tot de levering van hoogwaardige kleding en accessoires. De veiligheid van de rijders vormt hierop geen uitzondering, dus zijn we gaan samenwerken met D3O, een marktleider in het ontwikkelen van schokbescherming, zodat we onze rijders uitstekend beschermende motorkleding kunnen bieden.

D3O is gespecialiseerd in het leveren van  schokbeschermingsoplossingen van de hoogste kwaliteit, in samenwerking met toonaangevende merken en organisaties zoals Adidas, Dr. Martens, en de US Special Forces. Zij nemen het voortouw bij de ontwikkeling van deze hoogwaardige beschermende kleding en uitrusting voor een groot aantal bedrijfstakken, waaronder de wereld van motorfietsen. 

De kwaliteit van hun CE-gecertificeerde motorkleding heeft ervoor gezorgd dat Triumph  partner werd en het eerste motorfabrikantenmerk om D3O®- technologie op te nemen in een collectiemotorhandschoenen.Wat is D3O®, vraagt u? 

Het kernproduct, soms aangeduid als ‘het oranje schuim’, is een pasta-achtige substantie. Het gedraagt zich in zijn ruwe vorm als een vloeistof, waarbij de moleculen van het materiaal vrij stromen, waardoor dit zacht en flexibel is. Bij schokken vergrendelen de moleculen zich echter om de energie van de botsing af te voeren en de overgebrachte kracht te verlagen. 

Tijdens het werken aan motorbeschermers, mengt D3O's team van materiaalwetenschappers vakkundig het kerningrediënt met verschillende mengsels van polymeren om kwalitatief hoogwaardige producten met bepaalde elementen die uniek zijn voor het motorrijden te ontwikkelen. 

Het resultaat is arm-, been-, rug- en handbeschermers die garanderen dat rijders goed beschermd worden zonder afbreuk te doen aan comfort en flexibiliteit.

Het partnerschap

Er zijn over de hele wereld Triumph-klanten te vinden die rijden in extreme kou, extreme hitte en alles daar tussenin. D3O® blijft bescherming bieden onder de meest uitlopende temperaturen. Het blijft zacht en soepel bij zeer lage temperaturen, maar ook lichtgewicht, wat betekent dat u geen verstikkend gevoel heeft wanneer het heet is. Deze factoren maken D3O® tot de beste keuze voor optimaal comfort en veiligheid.

Alle Triumph-kleding wordt grondig getest om klanten te voorzien van zoveel mogelijk comfort en stijl. D3O heeft een gelijkaardige aanpak voor de ontwikkeling van hun eigen oplossingen. Alles wat ze ontwikkelen is geschikt voor het beoogde doel en werkt volgens de hoogste standaarden in de industrie. Deze combinatie resulteert in de ontwikkeling van hoogwaardige producten voor Triumph-rijders… en dat is de reden waarom de samenwerking zo goed werkt. 

Triumph was de eerste motorfabrikant om D3O op te nemen in motorhandschoenen en blijft als partner nauw samenwerken met D3O aan nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.