Skip to main content

TRIUMPH SOS

SECONDS SAVE LIVES

Triumph SOS App

 

 

Ons erkend motorongevallendetectie- en noodalarmsysteem verbindt u automatisch door met de dichtstbijzijnde hulpdiensten als u hulp nodig hebt.

Triumph SOS App

EXTRA GRATIS FUNCTIES

  • Wereldwijd routes opnemen, bewerken en delen
  • Routes op volledig scherm met ritstatistieken
  • GPX-bestanden exporteren en delen
  • Verkennen, bespreken en delen van in de gemeenschap opgenomen routes
  • Uw profiel beheren
Triumph SOS App)

BESCHERMING ALS U HET NODIG HEBT

Deze app is niet geïntegreerd in de motorfiets, maar is een smartphone-app en kan dus worden gebruikt door eigenaars van motorfietsen van elk merk.

De algoritmen controleren verschillende sensoren in de telefoon op verwachte versnelling/vertraging bij een motorongeluk

De "auto-pauze technologie" zorgt ervoor dat hij niet per ongeluk afgaat als iemand bijvoorbeeld zijn telefoon laat vallen.

Er bestaan andere apps met e-call-functionaliteit, maar deze zijn meestal ingesteld om een specifieke contactpersoon in geval van nood te bellen of zijn beperkt tot een enkele markt. Triumph SOS heeft een validatieproces doorlopen en het is aangetoond dat het aantal valse activeringen laag genoeg is om goedgekeurd te zijn om rechtstreeks de hulpdiensten te bellen.

Dit heeft een aantal grote voordelen. In de eerste plaats verloopt het proces veel sneller en zal de centralist van de meldkamer proberen contact op te nemen met de motorrijder zodra de alarmmelding binnenkomt (binnen enkele seconden nadat het ongeval door de algoritmen is gevalideerd). Als de centralist met de motorrijder spreekt en deze heeft hulp nodig, of als er geen contact kan worden gemaakt, worden de hulpdiensten onmiddellijk naar de exacte GPS-locatie gestuurd, met aanvullende informatie zoals de rijrichting (om er zeker van te zijn dat ze aan de juiste kant van een snelweg, tunnel, enz. zijn), de medische gegevens van de motorrijder, motorfietsgegevens (om te helpen de motor te herkennen), enz.

Ten tweede blijkt uit de feedback van de hulpdiensten dat zij er moeite mee hebben dat de alarmmeldingen naar de contactpersonen worden gestuurd, omdat zij dan vervolgens telefoontjes krijgen van ontredderde familieleden die zeer weinig informatie hebben over de plaats van het ongeval. Dit maakt het heel moeilijk om het incident snel en efficiënt af te handelen. Zij kunnen ook meerdere telefoontjes krijgen als er meer dan één contactpersoon voor noodgevallen is ingesteld, waardoor het kan lijken dat er op meer dan één incident moet worden gereageerd.

De eigenaar hoeft alleen zijn Triumph VIN in te voeren om de gratis proefversie van 3 maanden te activeren.

Het model wordt opgezocht in de server en de proefperiode wordt gestart.

De vergoeding dekt het abonnement op de ongevallendetectiedienst. Er zijn ook andere functies in de app, zoals het opnemen van routes, die gratis te gebruiken zijn.

Het is een maandabonnement, dat op elk moment kan worden opgezegd en aangevraagd. Het abonnement wordt beheerd via de app store-account van de gebruiker en wordt automatisch voortgezet na afloop van de proefperiode van 3 maanden, tenzij het wordt opgezegd (bijv. Apple Fitness).

Ja, de app moet aan staan en "crash detection" moet gestart zijn om te kunnen werken. Het kan op de achtergrond draaien en verbruikt zeer weinig batterijvermogen. Zoals eerder gezegd, zal de app automatisch pauzeren als u stopt met rijden.

De hulpdiensten worden direct ingelicht. 
 
Het back-endsysteem gebruikt de GPS-locatie om te bepalen welke meldkamer moet worden gebeld.
 

NEE - Triumph SOS registreert of verstuurt geen snelheids- of telematicagegevens naar de hulpdiensten.