Skip to main content

SCRAMBLER 1200

REASONS TO SCRAMBLE

Comfort en stijl op de weg maar ook de juiste offroad mogelijkheden? Geen probleem.

Two Triumph Scrambler 1200s stationary on a ridge overlooking the sand plains below
Geavanceerd.  Categorie dominerend.  Toonaangevend.  Gezien alle superlatieven is de boodschap duidelijk.  De gloednieuwe Scrambler 1200-serie van Triumph is ontwikkeld om de ultieme motorfietservaring te bieden op het gebied van stijl, wegligging en comfort EN echt off-road avontuur; ontworpen om briljant te zijn, ongeacht de rit.

Voor het eerst zijn de hoogste specificaties, techniek, stijl en technologie samengesmolten om een motorfiets te creëren die echt multifunctioneel is; een fenomenale motorfiets voor elke ondergrond, met echt scrambling DNA. 

Dit zijn de highlights van de Scrambler 1200-serie die er voor zorgen dat je zeker een proefrit wilt boeken.


 


 

 

HET ONTWIKKELINGSVERHAAL ACHTER DE SCRAMBLER 1200

TRIUMPH DESIGN & ENINEERING TEAM

 

 

Triumph Scrambler 1200 Bonneville Engine

1. BONNEVILLE 1200cc ‘SCRAMBLER GELUID’-MOTOR

De nieuwe generatie Bonneville 1200cc-motor is een ongelooflijke krachtbron vande gloednieuwe Scrambler 1200-serie.  Dit is een krachtige motor met het typische Scrambler-geluid die direct een reactie teweeg brengt via het toerenbereik en een explosief koppel voor een continu spannende rit ongeacht de ondergrond.  De balans en het rijgemak maken de 1200-serie geweldig voor offroad, terwijl hij alles doet wat een adventure bike ook kan, zowel op de weg als door de straten.

Two Triumph Scrambler 1200 motorbikes scrambling across dusty plains, leaving dust clouds in their wake

2. ECHTE SCRAMBLING-FUNCTIONALITEIT

Deze fantastische motorfietsen combineren het originele scrambler-DNA van Triumph met prachtige modern classic-prestaties en mogelijkheden om alle kenmerken te bieden van een echte multifunctionele scrambler die net zo geschikt is voor de weg als voor het grote avontuur.  Het iconische, gestripte Triumph scrambler-silhouet van de achterkant is trouw behouden, samen met de kenmerkende hoog geplaatste dubbele uitlaat, een 21-inch voorwiel, duozadel en gewelfde brandstoftank, die de weergaloze stamboom en associatie met scrambling versterken.  Tel daarbij op de Scrambler rechte zithouding en opvallende vormgeving en u krijgt een set-up die optimaal is voor het echte scrambling en totale wegcontrole. De nieuwe 1200-serie geeft u alles wat u ooit nodig zult hebben voor ultiem scramblingplezier en all-road rijden.3. SCRAMBLER STIJL

De sleutelrol van Triumph in de originele scrambling-beweging van de jaren zestig komt tot uiting in de adembenemende, originele scrambler-looks van de nieuwe 1200-serie.  Scramblers hebben, misschien wel meer dan welke andere motorfietscategorie dan ook, een unieke stijl, ontstaan in de allereerste fabriek van Triumph; een stijl die plezier en vrijheid uitadement en die de groeiende beweging van vandaag heeft opgebouwd voor modern classic custom Scramblers. Ontstaan vanuit de allereerste desert sled, de iconische scrambler-looks van de 1200-serie in combinatie met toonaangevende, geavanceerde prestaties en technologie om te zorgen voor een fenomenaaal wegvriendelijke scrambler-rit die alles aankan, waar u ook rijdt.

4. COMFORTABELE WEGLIGGING

Dit zijn DE motorfietsen om te rijden die elke keer weer een glimlach op uw gezicht toveren. U hoeft niet offroad te gaan om de pure kracht en het vermogen van de Scrambler 1200-serie te waarderen; u hoeft zelfs nooit van het asfalt af te komen om nooit genoeg te krijgen van de rechte rijpositie en evenwichtige, eenvoudige wegligging.  En als u uw 1200 een keer offroad wilt nemen, dan weet u dat u een motorfiets hebt die dit aankan.  Ondertussen kunt u genieten van een rit van topkwaliteit, ongeacht de ondergrond.

5. VERMOGEN & PRESTATIES

De superioriteit van de Scrambler 1200-serie is beschreven als “categorie-dominerend” en wordt bereikt met een ongelooflijke combinatie van toonaangevende specificaties en uitrusting.  Naast de nieuwste krachtige 1200cc Bonneville-motor met zijn speciale 'Scrambler-geluid', is hij uitgevoerd met volledig unieke, eersteklas, op maat gemaakte en volledig instelbare achterschokbrekersvan Öhlinsmet een lange veerweg. De lijst van de premium componenten van de Scrambler 1200-serie is compleet met de speciale, volledig verstelbare USD-voorvork met lange veerweg en dubbele Brembo M50 radiale monobloc voorremklauwen ; de beste remmen in dit segment.

 

 

 

6 & 7

Triumph Scrambler 1200 Rider Focused Technology on TFT Instruments

RIJHULPTECHNOLOGIE

De Scrambler 1200-lijn is volledig uitgerust met een exclusieve reeks toonaangevende 'geavanceerde' technologie voor een responsieve en zelfverzekerde rit.  De belangrijkste technologische snufjes voor deze verbazingwekkende nieuwe serie, afhankelijk van het model, zijn: Het nieuwe 2de generatie TFT-dashboard van Triumph, tot zes rijmodi die de gasklepregeling en de tractiecontrole regelen voor een betere wegligging onder verschillende rijomstandigheden, volledige LED-verlichting (inclusief kenmerkende DRL-koplamp waar de lokale wetgeving dit toestaat), 's werelds eerste geïntegreerde GoPro®-besturingssysteem op een motorfiets en nieuwe intuïtieve 'turn-by-turn-'navigatie, beide weergegeven via de TFT-display.

Triumph Scrambler 1200  riding across dusty plains . Rider wearing limited edition Scrambler 1200 clothing, Bell helmet and integrated GoPro

BLUETOOTH-CONNECTIVITEITSMODULE

Het nieuwe navigatiesysteem wordt in samenwerking met Google en wordt geleverd via een speciale Triumph-app. Telefoon- en muziekbediening wordt ook ondersteund, zodat de rijder zijn muziek- en telefoonbediening kan regelen via de verlichte schakelaarbehuizing. Alle drie de functies (Go-Pro, navigatie, telefoon- en muziekbediening) worden geactiveerd met de volledig nieuwe Bluetooth-connectiviteitsmodule (verkrijgbaar als accessoire) Extra premium technologieën zijn: sleutelloos starten, cruise control en opladen via USB.  Bovendien profiteert de nog hoger gespecificeerde XE van geoptimaliseerde ABS in bochten en tractiecontrole, mogelijk gemaakt door een Inertial Measurement Unit (IMU), plus standaard verwarmde handvatten. 8. TOONAANGEVENDE AFWERKING & DETAILS

Een samensmelting van uitzonderlijke details gecombineerd om een custom scrambler-stijl van de 21ste eeuw te creërenmet aluminium afwerking van het nummerbord van de 1200, swingarm, spatborden, Monza-vuldop en beschermplaat.  Er zit ook kwaliteit in de details; om de topklasse weer te geven, is de XE voorzien van een iconisch Triumph-tankembleem, handkappen, Brembo MCS-hendel, een zilveren stuurafwerking en gouden USD Showa-cartrid voorvork.

9. KEUZE UIT TWEE SCRAMBLER 1200 MODELLEN

De Scrambler 1200-serie bestaat uit twee bijzondere modellen: de nieuwe Scrambler 1200 XC die is gebouwd met een dubbele focus voor zowel de weg als off-road, terwijl de hogere specificaties van de Scrambler 1200 XE voor nog meer extreem offroad avontuur en scrambling zorgen.  

 

Triumph Scrambler 1200 XE fitted with Triumph Genuine accessories including - fly screen, luggage rack, panniers, roll back and tank bag - on a touring adventure in the Welsh Mountains

10. SPECIALE OPTIES

Net zoals de allereerste scramblers uit de jaren 60 draait het bij deze motorfietsen vandaag de dag  allemaal om het afstemmen van uw motorfiets op uw individuele stijl en houding. Met het ontstaan van de moderne custom scene is de scrambler een uniek platform voor personalisatie geworden, met veel opvallende en mooie voorbeelden, gebouwd door toonaangevende ontwerpers van custom motorfietsen.

Om u te helpen bij het bouwen van uw eigen op maat gemaakte custom scrambler heeft Triumph meer dan 80 accessoires ontworpen voor de nieuwe Scrambler 1200-serie.


 
Triumph Scrambler 1200 fitted with the 'Escape' inspiration accessory kit

11. INSPIRATIESETS

De Triumph-accessoires maken gebruik van de allernieuwste technische technologie en worden geproduceerd volgens dezelfde hoge normen als de motorfietsen zelf.  We hebben ook twee spannende nieuwe inspiratiesets samengesteld om te laten zien wat er mogelijk is en om de personalisatie op een perfecte manier te beginnen. De complete 'Escape'-inspiratieset toont de bagage- en touraccessoires die beschikbaar zijn en de inspiratieset 'Extreme’ laat de meer open offroad & gestripte custom-opties zien die beschikbaar zijn, waaronder een opvallende set-up met een hoog spatbord.

SCRAMBLER 1200: THE REAL DEAL

The first, the best, and the most exciting... on every level.

Vraag een proefrit aan