Skip to main content

TIGER SPORT

1050cc ENGINE 

De nieuwste generatie van de Tiger Sport maakt gebruik van Triumph's legendarische driecilindermotor van 1050 cc. Met 104 verbeterde punten ten opzichte van de vorige Tiger Sport-krachtbron voor een optimale vermogensafgifte, inclusief verbeterde cilinderkoppen, inlaatpoorten en zuigerontwerp, levert het motorblok 126 pk bij 9.475 omw/min en een koppel van 106 Nm bij 7.000 omw/min voor een lineaire kromme van direct koppel.

Tiger Sport Engine

 

DRIECILINDERMOTOR VAN 1050 CC

Het kenmerkende Triumph Triple-motorblok van 1050 cc levert soepele, directe en sportieve prestaties, terwijl het chassis en de vering zijn aangepast voor een dynamisch en toch ongelooflijk comfortabel rijgedrag. Het is geschikt voor zowel korte ritten als grote afstanden dankzij de rijhulptechnologie zoals cruisecontrol, ABS, elektronische gasklepregeling, (uit)schakelbare meervoudige tractiecontrole en drie rijmodi (Road, Rain en natuurlijk Sport).

 

Aluminium Silver Tiger Sport urban riding

ELEKTRONISCHE GASKLEPREGELING

De directe respons van het gas wordt verkregen door een soepele elektronische gasklepregeling waarmee de motorrijder de unieke eigenschappen van het driecilinderblok optimaal kan benutten in iedere situatie, van cruisen op de snelweg tot woon-werkverkeer in de stad.

Tiger Sport Exhaust

GELUIDDEMPER

De geluiddemper werkt niet alleen op het volume van de uitlaat, maar maakt het geluid ook voller en draagt bij aan 8% zuiniger brandstofverbruik ten opzichte van de vorige Tiger Sport.

 

BEKRACHTIGDE KOPPELING

Aan al deze sportieve eigenschappen voor iedere dag is een bekrachtigde koppeling toegevoegd, die het gebruiken van de koppelingshendel zowel tijdens woon-werkverkeer in de stad als op lange avontuurlijke tochten maar liefst 48% lichter maakt. Het koppelingssysteem van de Tiger Sport is gekoppeld aan een soepele versnellingsbak met 6 versnellingen waarmee de motorrijder het beschikbare vermogen optimaal kan benutten terwijl een comfortabele koppelverdeling wordt geboden voor cruisen in de hoogste versnelling op lange trajecten.