Skip to main content

NIEUWE TIGER 1200 FAMILIE

Lancering 7 december

2022 Triumph Tiger 1200 rally pro

 

HET IS TIJD VOOR NIEUWE VERWACHTINGEN 

Het wachten is bijna voorbij. Maak je klaar voor de lancering van de nieuwe Tiger 1200 familie op 7 december om 13u. Met een totale transformatie in gewicht, handling, vermogen en mogelijkheden vormt de nieuwe Tiger 1200 familie hét bewijs dat je wel degelijk alles kan hebben.

 
  
  
Step

GLOEDNIEUWE TIGER 1200

Registreer je nu om als eerste geïnformeerd te worden over de lancering van de nieuwe Tiger 1200

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.Puur design met een doel

Verbluffend mooi vanuit elke hoek. Het officiële testprototype van de nieuwe Tiger 1200 licht meer dan een tipje van de sluier van de ongelofelijke attitude en présence van het toekomstige vlaggenschip van Triumph’s Adventure-segment. Hij heeft alle kenmerken van de designtaal van de Tiger-familie, die in 2019 werd gelanceerd en sindsdien wereldwijd wordt geapprecieerd en toont de opvallende en specifieke look van de nieuwe generatie.

 

 

De nieuwe Tiger 1200 werd ontworpen door onze eigen off-road specialisten met enkel onstuitbare on- en offroad capaciteiten als mantra tijdens de ontwikkeling. Elk facet van de nieuwe Tiger is ontworpen met als doel en ambitie om de beste grote adventure motor op de markt af te leveren. Van z’n volledig nieuwe en opvallende rechte houding, z'n typische lichtvoetige voorkant tot z’n onvoorstelbare grondspeling, alle elementen dragen bij aan de ultieme adventure rit. 

 
Step

GLOEDNIEUWE TIGER 1200

Registreer je nu om als eerste geïnformeerd te worden over de lancering van de nieuwe Tiger 1200

Algemene voorwaarden

We nemen onze verantwoordelijkheden met betrekking tot data zeer serieus. Triumph heeft de gegevens die wij over u bewaren altijd met respect behandeld en zal dat ook blijven doen.

 

Een transformatie op vlak van adventure wendbaarheid, comfort en controle

 

Alleen Triumph's gespecialiseerde team voor de onwikkeling van het chassis kent het geheim van perfecte handling. De briefing voor de nieuwe Tiger 1200 was heel eenvoudig: Alleen het beste is goed genoeg. Hij is ontworpen om de meest compacte, wendbare en beheersbare grote adventure motor te zijn en introduceert een ware revolutie op het vlak van mogelijkheden, controle en gevoel.

 

  

De Tiger 1200 is het resultaat van duizenden uren intensief rijden en ontwikkelen in reële omstandigheden en vertegenwoordigt een transformatie in ergonomie en wendbaarheid, met een nieuw uitrustingsniveau en spannende innovaties in technologie, techniek en design.

 Hij is afgestemd op maximale on- en offroadprestaties, ongeacht waar en wanneer je gaat rijden. Sublieme feedback en hemels comfort voor de lange afstanden zijn gegarandeerd.

 

 

Het voordeel van de T-Plane driecilinder

Waarom zou je niet alles kunnen hebben? Wij zijn ervan overtuigd dat de perfecte all-road motor wel degelijk bestaat. De officiële prototypetest van de nieuwe Tiger 1200 brengt Triumphs T-Plane driecilinder voor het eerst naar het segment van de grote adventure motoren.

Met meer kracht en karakter dan zijn directe concurrent, de enige andere motor in zijn categorie met cardan, beschikt de nieuwe 1200-motor over het koppel van een twin in de lage toeren en koppelt dat aan de eindsprint en bijbehorende geluid dat alleen een Triumph driecilinder kan leveren.

 

 

Heerlijk vlot en verfijnd, met ongelofelijke respons en tractie. Zowel geschikt om stof te doen opwaaien als om door de bochten te glijden, of om in stijl de continenten te doorkruisen. 

 

 

 

 

 

LICHTER EN KRACHTIGER

Lichter en krachtiger, de nieuwe transformatie van de Tiger 1200 komt eraan.De volledig nieuwe Tiger 1200 zit nu in de spannende laatste testfase.

 

De term 'transformatie' dekt eigenlijk niet eens de lading. De ongelofelijke Tiger 1200 werd ontworpen om de nieuwe ultieme grote adventure-rit af te leveren en brengt alle voordelen in één nieuwe grote motorfietsfamilie. Dankzij een verbluffende gewichtsverlaging is hij nu beduidend lichter dan z'n directe concurrenten en zal hij alle voordelen van een driecilinder koppelen aan een nieuw niveau van wendbaarheid, controle en handling.

 

RICKY CARMICHAEL RIJDT MET HET PROTOTYPE VAN DE NIEUWE TIGER 1200

Ricky Carmichael, één van de meest succesvolle motorcrossers aller tijden, voelde het officiële testmodel van de nieuwe Tiger 1200 grondig aan de tand tijdens een exclusieve eerste rit. Ontdek hier wat hij van deze volledig nieuwe machine vindt.

 

 

“DIT DING IS ECHT GAAF! IK WEET DAT ER HEEL VEEL TIJD EN MOEITE (R&D) IN DEZE NIEUWE 1200 ZIJN GESTOPT, EN DAT MERK JE OOK. HIJ STUURT FENOMENAAL GOED.” - Ricky Carmichael

Ricky Carmichael riding the new  Triumph Tiger 1200 Prototype