TIGER SPORT

Veelzijdigheid op het hoogste niveau

De nieuwe Triumph Tiger Sport is ontworpen voor de veelzijdige motorrijder, of het gaat om woon-werk verkeer, sportieve ritten of lange reizen, de Tiger Sport tilt Triumph veelzijdigheid naar het hoogste niveau. Gemaakt om dagelijks en veel te gebruiken; naar kantoor, met je vrienden knallen in het weekend of met zijn tweeën volgepakt op vakantie.

De laatste generatie van de 1050cc driecilinder levert souplesse, response en prestaties van een ongeëvenaard hoog niveau, terwijl het dynamische rijwielgedeelte zorgt voor zowel haarfijn stuurgedrag als comfort. De rijder-ondersteunende technologie dat bestaat uit diverse rijmodi, meervoudige instelbare Traction Control, Cruise Control, een nieuwe mechanisch ondersteunde koppeling voor een lichtere bediening en ABS zorgen ervoor dat vele kilometers moeiteloos afgelegd kunnen worden.

1050cc driecilinder

De nieuwste generatie van de Tiger Sport is voorzien van het iconische Triumph 1050cc driecilinder motorblok. Dit beproefde concept is opnieuw verbeterd en heeft 104 wijzigingen ondergaan om optimaal te kunnen presteren, waaronder een nieuwe cilinderkop, nieuwe inlaatpoorten en nieuwe zuigers. Dankzij deze aanpassingen levert de krachtbron nu 126pk bij 9.475 toeren en biedt het met 106Nm koppel bij 7000 toeren ruim voldoende trekkracht wanneer u dat nodig heeft.

Dankzij het nieuwe Ride-By-Wire gasklepsysteem is de gasreactie aanzienlijk verbeterd en kan de bestuurder het maximale uit de driecilinder halen in iedere situatie.

De nieuwe uitlaatdemper draagt bij een toename van de luchtstroom van 48%, waardoor de nieuwe Tiger Sport 8% zuiniger is geworden en beter klinkt dan ooit.

Uitlaat

Door het toevoegen van het nieuwe Ride-By_wire gasklepsysteem is de gasreactie aanzienlijk verbeterd en kan de bestuurder het maximale uit de driecilinder halen in iedere situatie. De nieuwe uitlaatdemper, dat bijdraagt aan een verbeterde luchtstroom met als gevolg een lager verbruik, klinkt beter dan ooit.

Rijeigenschappen

De dynamische rijeigenschappen en comfortabele tour-gedrag van de Tiger Sport zijn te danken aan de compacte eenzijdige achterbrug. Daarbij wordt het rijwielgedeelte geoptimaliseerd dankzij de volledig verstelbare Showa 43mm USD vering aan de voorkant en de Showa Monoshock demper, waarbij de in- en uitgaande demping in te stellen is, aan de achterzijde.

Het toevoegen van meervoudig instelbare Traction Control en ABS in combinatie met dubbele zwevende 320mm remschijven, Nissin 4-zuiger remklauwen aan de voorkant en een enkele 255mm, 2-zuiger remklauw aan de achterzijde, maken het pakket compleet.

Comfort voor bestuurder en passagier

Het comfort voor de bestuurder is van een hoog niveau dankzij het nieuwe verstelbare windscherm, voetsteunen met meer grip, nieuw vormgegeven spiegels en standaard handkappen.

Het getinte windscherm is verstelbaar en zorgt voor uitstekende bescherming tegen rijwind. Ook de standaard gemonteerde handkappen en de kleine spoilers dragen er aan bij dat zowel de bestuurder als de passagier beschermt zijn zonder dat dit ten koste gaat van het sportieve uiterlijk.

De comfortabele eigenschappen worden nog eens verder onderstreept dankzij het nieuwe mechanisch koppelingssysteem dat zorgt voor een 48% lichtere bediening van de koppelingshendel. Dit nieuwe mechanisme zorgt er samen met de uiterst soepele versnellingsbak met 6 versnellingen voor nog meer comfort tijdens het rijden.

Windscherm

Het getinte windscherm is eenvoudig met de hand te verstellen en zorgt voor uitstekende bescherming tegen rijwind. Ook de standaard gemonteerde handkappen en de kleine spoilers dragen er aan bij dat zowel de bestuurder als de passagier beschermt zijn zonder dat dit ten koste gaat van het sportieve uiterlijk.

Technologie

Door het toevoegen een nieuwe ECU en Ride-By-Wire werd het mogelijk om de nieuwe Tiger Sport te voorzien van diverse rijder-ondersteunende technologieën. Naast de standaard verbeterde gasrespons die de nieuwe ECU en Ride-Bu-Wire opgeleverde, kan de rijder nu ook kiezen uit verschillende rijmodi waarmee de gasreactie en traction control kunnen worden ingesteld met een druk op de knop.

De bestuurder heeft nu de keuze uit een Rain, Road of Sport modus, waarmee de prestaties en controle aangepast worden naar de situatie waarin de rijder zich begeeft. De Sport modus stelt de rijder in staat het maximale uit de motor te halen terwijl de Rain modus zorgt voor optimale controle in slechte condities.

Een nieuwe USB connector en een 12V contactpunt bieden de rijder de mogelijkheid om navigatie en andere apparaten aan te sluiten. Ook is de nieuwe Tiger Sport standaard voorzien van Cruise Control en biedt het vernieuwde display, met twee tripmeters en inzicht in het actuele verbruik, een duidelijk overzicht van alle informatie die de rijder nodig heeft.

Vormgeving

De vormgeving van de nieuwe Tiger Sport geeft aan dat dit een echte rijdersmotor is. De enkelvoudige achterbrug verklapt zijn sportieve karakter terwijl de prachtig afwerkte motordeksel, spiegels en CNC gefreesde afdekdop van de achteras een en al kwaliteit uit stralen.

Met de keuze tussen de opvallende kleurstellingen Matt Black in combinatie met neon gele details en Aluminium Silver met rode accenten is de Tiger Sport niet alleen een droom om op te rijden, maar ziet hij er ook nog eens geweldig uit.

TIGER SPORT MOTOREN

Tiger Sport

14.030,00 € i

 • Karaktervolle 1050cc driecilinder met Ride-By-Wire gasklepregeling
 • Slip-Assist koppeling voor moeiteloos schakelen
 • Voor uw veiligheid - ABS en Traction Control
 • 3 rijmodi - Sport, Road en Rain
 • Een eenvoudig met een hand te verstellen windscherm zorgt samen met twee spoilers voor uitstekende windbescherming
 • Cruise Control voor meer ontspannen rijden tijdens lange ritten
 • Stijlvol enkelvoudige achterbrug afgewerkt met een CNC gefreesde as-dop
 • Hand kappen
 • Nieuwe opvallende graphics en lijnen

Tiger Sport

14.030,00 € i

 • Karaktervolle 1050cc driecilinder met Ride-By-Wire gasklepregeling
 • Slip-Assist koppeling voor moeiteloos schakelen
 • Voor uw veiligheid - ABS en Traction Control
 • 3 rijmodi - Sport, Road en Rain
 • Een eenvoudig met een hand te verstellen windscherm zorgt samen met twee spoilers voor uitstekende windbescherming
 • Cruise Control voor meer ontspannen rijden tijdens lange ritten
 • Stijlvol enkelvoudige achterbrug afgewerkt met een CNC gefreesde as-dop
 • Hand kappen
 • Nieuwe opvallende graphics en lijnen

“Adviesverkoopprijzen inclusief BTW, rijklaar maken en verwijderingsbijdrage.”