Tiger Explorer serie

Een nieuwe balans tussen kracht, precisie en prestaties

Op onze Tiger Explorer hebben wij de nieuwste technieken toegepast, die volledig zijn toegespitst op de rijder. Zo hebben wij zowel de prestaties als het rijcomfort verbeterd, alles met één ultiem doel: u een fantastische reis te bezorgen, of u de gebaande weg volgt, of de wildernis opzoekt.

De XR-modellen zijn vooral gericht op gebruik op de weg, terwijl de XC-modellen juist volledig tot hun recht komen in het woeste terrein. Maar beide modellen voelen zich ook prima in hun element wanneer de rollen worden omgedraaid. De in hun klasse unieke driecilindermotor van 1215 cc is nog verder verfijnd voor meer vermogen en een hoger koppel, wat de jongste telgen van de Tiger Explorer-familie nog responsiever, sneller en soepeler maakt.

De motorfietsen laten zich optimaal instellen volgens uw wensen door een keuze te maken uit vijf rijmodi: ‘road’, ‘rain’, ‘off-road’, ‘sport’ en rijdersinstelling. Elk van deze modi is volledig aan te passen aan uw voorkeuren voor een unieke rijbeleving. Ongeacht de ondergrond. Ongeacht het weer.

Uitgerust met TSAS (Triumph Semi-active Suspension, Triumph semi-actieve vering)

Triumphs semi-actieve vering TSAS (Triumph Semi-active Suspension) wordt toegepast op de XRx, XRT, XCx en XCA-uitvoeringen. Dit systeem stelt de rijder in staat de demping van de voor- en achtervering elektronisch af te stellen, waarbij automatisch de veervoorbelasting RSU wordt aangepast.

Een belangrijk onderdeel dat het innovatieve TSAS-systeem van de Tiger Explorer zo effectief maakt, is de CCU-chassisregelaar (Chassis Control Unit) met zijn IMU traagheidsmeeteenheid (Inertial Measuring Unit), die samen de bewegingen van de motorfiets meten en hierop reageren.

De IMU bewaakt: hellingshoek, verticale acceleratie, giersnelheid, dwarsacceleratie, rolsnelheid, langsacceleratie en leunhoek.

TRACTIEREGELING

De Tiger Explorer XR zijn uitgerust met multi-channel ABS en tractieregeling, terwijl de Tiger Explorer XRX, XRT, XCX en XCA zijn voorzien van Optimised Cornering ABS en tractieregeling die, door het meten van de leunhoek in de bochten, ervoor zorgen dat de remkracht en de ABS, wanneer nodig, zo worden verdeeld, dat zij een optimaal effect sorteren. Zo blijven een superieure stabiliteit en controle gegarandeerd, zelfs bij het nemen van de scherpste bochten.

HILL HOLD-FUNCTIE

De Tiger Explorer XRT en de Tiger Explorer XCA bieden u ook de extra veiligheid van een innovatieve Hill Hold-functie, waarmee het wegrijden op een steile helling, zelfs bij volledig bepakte motorfiets, een fluitje van een cent wordt. Hiermee behoort het ongewenste en gevaarlijke terugrollen tot het verleden.

The feature is activated by the rider pulling sharply on the front brake while stationary. The system then maintains the pressure when the front brake is released, to hold the bike stationary without having to use the front or rear brake. The hill hold function simply deactivates automatically by riding off normally.

Riding Modes

RIJMODI

De nieuwe Tiger Explorer-familie maakt optimaal gebruik van Triumphs verbluffende rijmodi-technologie, waarmee u, afhankelijk van het model, een keuze wordt geboden tussen vijf verschillende rijmodi.

De 5 programmeerbare rijmodi maken het de rijder mogelijk een modus te selecteren met verschillende kritische prestatieparameters, die zijn afgestemd op de heersende weg- en weersomstandigheden. Deze keuze kan, in de meeste gevallen, snel en eenvoudig worden gemaakt – zelfs rijdend.

Rijmodus: ROAD

Zorgt voor maximaal comfort en rijplezier, vooral op de langere tochten. De instellingen van de ABS en de tractieregeling staan garant voor een verhoogde stabiliteit en optimale remkracht op verharde ondergronden. De motorkarakteristiek is afgestemd voor een zo soepel mogelijk aangrijpen van het vermogen op asfalt of soortgelijke ondergronden. Het TSAS-systeem (indien gemonteerd) zorgt voor een instelling die optimaal past bij het gebruik op verharde wegen.

Verkrijgbaar op alle Tiger Explorer-modellen.

Rijmodus: RAIN

Speciaal ontwikkeld voor gebruik onder natte en gladde omstandigheden. De motorkarakteristiek met een gereduceerd vermogen zorgt voor een geleidelijker respons om de motorfiets onder natte condities bestuurbaar te houden. De instelling van de tractieregeling beperkt de achterwielslip tot een minimum, terwijl de ABS het blokkeren van de wielen – en daarmee ongecontroleerde glijpartijen – voorkomt. Het TSAS-systeem (indien toegepast) voorziet in een zachtere instelling van de vering, wat zorgt voor een verbeterde grip. Verkrijgbaar op alle Tiger Explorer-modellen.

Rijmodus: OFF-ROAD

Ontwikkeld voor een versterkte rijbeleving en voor het plezier van het betreden van ongebaand terrein, met dank aan de lineaire respons op de bediening van de gaskraan, het terughoudende ingrijpen van de tractieregeling en het uitschakelen van de ABS op het achterwiel wanneer het pedaal van de achterwielrem wordt ingedrukt. Het TSAS-systeem is speciaal gekalibreerd voor deze modus en zorgt zo voor een optimale demping waardoor de motorfiets onder off-the-roadcondities volledig controleerbaar blijft. Verkrijgbaar op de Tiger Explorer XRX/XCX/XRT/XCA.

Rijmodus: SPORT

Ontketen het volle potentieel van de driecilinder van de Tiger Explorer met een nog directere gaskraanrespons. De instelling van de ABS zorgt voor ongekende remprestaties op verharde wegen, terwijl de speciale sportinstelling van de ABS een verhoogde achterwielslip toestaat in vergelijking tot de instelling voor de openbare weg, wat de rijbeleving nog dynamischer maakt.

Verkrijgbaar op de Tiger Explorer XRT/XCA.

Rijmodus: RIJDERSINSTELLING

De perfecte instelling voor de meer ervaren rijder! Deze modus maakt het mogelijk alle instellingen naar uw hand te stellen en onthoudt de voorkeursinstellingen van de rijder.

Verkrijgbaar op de Tiger Explorer XRT/XCA.

TRIPLE-MOTOR

Het kloppende hart van de Explorer is een unieke 12-kleps, inlijn-driecilinderblok met 1215 cc, die een onwaarschijnlijk lineair koppel en vermogen opwekt. Een unicum in zijn marktsegment.

Om optimaal gebruik te maken van het rauwe vermogen, is de nieuwe Tiger Explorer voorzien van een hydraulisch bekrachtigde koppeling, waardoor minder kracht hoeft worden uitgeoefend op de koppelingshendel en de rijder minder snel vermoeid raakt. Alle modellen zijn uitgerust met een 6-traps versnellingsbak, waarbij de hoogste versnelling zwaar is uitgevoerd, om het rijden van lange afstanden aangenaam rustig en zuinig te maken. Het vermogen wordt afgegeven aan het achterwiel via een onderhoudsarme cardanaandrijving.

UITLAAT

De nieuwe Tiger Explorer is daarnaast ook uitgerust met een nieuw uitlaatsysteem, dat niet allen positief bijdraagt aan de motorprestaties en zorgt voor het voldoen aan de Euro 4-emissienorm, maar dat de Explorerfamilie ook een karakteristiek en verfijnd uitlaatgeluid geeft, waardoor het rijplezier alleen nog maar toeneemt.

Chassis

Chassis

Het chassis dat wordt toegepast in de zes modellen, plus de twee varianten met verlaagde zit, is ontwikkeld om een nieuwe dynamiek toe te voegen aan uw avontuurlijke tochten. De 48 mm-vorken met instelbare retourslag en compressiedemping staan garant voor een jaloersmakende balans tussen rijcomfort en controle. De hele serie is uitgerust met dubbele zwevende remschijven van 305 mm, monobloc radiale remklauwen met 4 plunjers van Brembo aan de voorzijde en één 282 mm-schijf met zwevende Nissin-remklauw met 2 plunjers aan de achterzijde.

Styling

Carrosserie

Karakteristieke uitsparingen, tankbeschermers met een geheel nieuwe look en radiateurschermen zorgen voor strakke lijnen.

Cockpit

Stijlvol vormgegeven cockpitpanelen verbeteren de aerodynamische prestaties en zorgen zo voor een hoger brandstofrendement.

Windscherm

Het nieuwe, elektronisch verstelbare windscherm – uniek in deze klasse – maakt het eenvoudig het scherm aerodynamisch aan te passen aan de rijder.

De Tiger Explorer XRT en de Tiger Explorer XCA zijn standaard uitgerust met het hogere touringwindscherm.

Comfort

De posities van het zadel en de voetsteunen bieden de rijder maximaal comfort, hetzij zittend, om kilometers te maken, of staand om moeiteloos het terrein te overwinnen tijdens off-the-roadritten.

Kies uw Explorer

De perfecte adventurer voor de gedreven globetrotter, de Tiger Explorer is verkrijgbaar in 8 uitvoeringen, waaronder 2 met een verlaagde zitpositie.

Hetzij voor de dagelijkse rit naar het werk, of voor die ene, onvergetelijke reis, de Tiger Explorer zet op elk gebied de maatstaven voor het adventurersegment – vermogen, prestaties, techniek en stijl – en legt daarbij de lat nog eens hoger door voor elke rijder het juiste model en de juiste afstelling te bieden, passend bij haar of zijn individuele wensen.

Tiger Explorer serie MOTOREN

Tiger Explorer XRx low

17.080,00 € i

Tiger Explorer XRx

17.080,00 € i

Additional to Tiger Explorer XRx

 • Lower seat height of 785 - 805 mm
 • Side Stand only

Standard Equipment

 • Superior active safety with Optimised Cornering ABS and Traction Control
 • 6-axis Inertial Measurement Unit
 • Triumph Semi Active Suspension (TSAS) with WP forks and RSU
 • Dedicated Off-Road Riding Mode
 • Cruise control
 • Geavanceerde boordcomputer
 • Knipperlichten met auto-stop
 • Verwarmde handvatten
 • Hand kappen
 • Exra 12V stopcontact

Tiger Explorer XRT

18.680,00 € i

Tiger Explorer XCx

17.980,00 € i

Additional to Tiger Explorer XRx

 • Hill Hold Control system
 • Two extra Riding Modes - the dynamic Sport and the fully customizable Rider
 • Elektronisch verstelbaar touring scherm
 • Verwarmd rijders-/duozadel
 • Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
 • Valbeugels
 • Pannier rails ready for Triumph Adventure panniers

Standard Equipment

 • Superior active safety with Optimised Cornering ABS and Traction Control
 • 6-axis Inertial Measurement Unit
 • Triumph Semi Active Suspension (TSAS) with WP forks and RSU
 • Dedicated Off-Road Riding Mode
 • Cruise control
 • Geavanceerde boordcomputer
 • Knipperlichten met auto-stop
 • Verwarmde handvatten
 • Hand kappen
 • Exra 12V stopcontact
 • Aluminium carterbescherming
 • Valbeugels
 • Radiatorbeschermer

Tiger Explorer XCx low

17.980,00 € i

Tiger Explorer XCA

19.780,00 € i

Additional to Tiger Explorer XCx

 • Lower seat height of 785 - 805 mm

Additional to Tiger Explorer XCx

 • Hill Hold Control system
 • Two extra Riding Modes - the dynamic Sport and the fully customizable Rider
 • Elektronisch verstelbaar touring scherm
 • Mistlampen
 • Verwarmd rijders-/duozadel
 • Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
 • CNC gefreesde voetsteunen
 • Pannier rails ready for Triumph Adventure panniers

Tiger Explorer XRx low

17.080,00 € i

Tiger Explorer XRx

17.080,00 € i

Tiger Explorer XRT

18.680,00 € i

Tiger Explorer XCx

17.980,00 € i

Additional to Tiger Explorer XRx

 • Lower seat height of 785 - 805 mm
 • Side Stand only

Standard Equipment

 • Superior active safety with Optimised Cornering ABS and Traction Control
 • 6-axis Inertial Measurement Unit
 • Triumph Semi Active Suspension (TSAS) with WP forks and RSU
 • Dedicated Off-Road Riding Mode
 • Cruise control
 • Geavanceerde boordcomputer
 • Knipperlichten met auto-stop
 • Verwarmde handvatten
 • Hand kappen
 • Exra 12V stopcontact

Additional to Tiger Explorer XRx

 • Hill Hold Control system
 • Two extra Riding Modes - the dynamic Sport and the fully customizable Rider
 • Elektronisch verstelbaar touring scherm
 • Verwarmd rijders-/duozadel
 • Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
 • Valbeugels
 • Pannier rails ready for Triumph Adventure panniers

Standard Equipment

 • Superior active safety with Optimised Cornering ABS and Traction Control
 • 6-axis Inertial Measurement Unit
 • Triumph Semi Active Suspension (TSAS) with WP forks and RSU
 • Dedicated Off-Road Riding Mode
 • Cruise control
 • Geavanceerde boordcomputer
 • Knipperlichten met auto-stop
 • Verwarmde handvatten
 • Hand kappen
 • Exra 12V stopcontact
 • Aluminium carterbescherming
 • Valbeugels
 • Radiatorbeschermer

Tiger Explorer XCx low

17.980,00 € i

Tiger Explorer XCA

19.780,00 € i

Additional to Tiger Explorer XCx

 • Lower seat height of 785 - 805 mm

Additional to Tiger Explorer XCx

 • Hill Hold Control system
 • Two extra Riding Modes - the dynamic Sport and the fully customizable Rider
 • Elektronisch verstelbaar touring scherm
 • Mistlampen
 • Verwarmd rijders-/duozadel
 • Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)
 • CNC gefreesde voetsteunen
 • Pannier rails ready for Triumph Adventure panniers

“Adviesverkoopprijzen inclusief BTW, rijklaar maken en verwijderingsbijdrage.”