Skip to main content
Moto2 race)

NIEUWS

 

 

TRIUMPH BLIJFT NOG DRIE JAAR LANG DE MOTO2™ AANDRIJVEN

Triumph Motorcycles blijft haar recordbrekende driecilinder 765cc-krachtbronnen nog eens drie seizoenen, van 2022 tot en met 2024, leveren als exclusieve motorleverancier voor het FIM Moto2™-wereldkampioenschap.

Dorna wil de Moto2™-series dichter bij de MotoGP™ brengen. Het hogere vermogen en koppel, in combinatie met een geavanceerder elektronicapakket, zorgt voor een relevanter trainings- en ontwikkelingsgebied, terwijl het racen er ook beter op wordt.

In de afgelopen twee jaar behaalden Moto2™-rijders podiumplaatsen en overwinningen tijdens hun eerste seizoenen in de hoogste MotoGP-klasse: 2019 Moto2™-wereldkampioen Alex Marquez pakte een paar tweede plaatsen in 2020, en titelrivaal Brad Binder behaalde een overwinning in 2020 en recenter in Oostenrijk 2021. Jorge Martin behaalde zijn eerste Moto2™-overwinning in 2020, een jaar later gevolgd door zijn eerste MotoGP™-overwinning en nog eens twee podiumplaatsen in 2021. Deze ongelooflijke resultaten bewijzen dat Moto2™ de natuurlijke springplank is geworden voor MotoGP™ die Dorna voor ogen had.

Over de hele linie zijn er records gesneuveld, waarmee de categorie opnieuw is gedefinieerd. Sinds 2019 zijn er niet alleen 14 verschillende racewinnaars, maar zijn er ook ronderecords gevestigd tijdens 34 evenementen, waaronder records die elk jaar opnieuw worden gebroken. Ook is de allereerste topsnelheid van 300+ km/u voor een Moto2™-machine gehaald. Het record staat op 301,8 km/u op Phillip Island, Australië.

Terugkijkend op deze geweldige successen, de geweldige feedback, de partnerschappen die we hebben gehad met de rijders en hun teams en de ongelofelijke respons van Triumph-fans over de hele wereld, hebben we in samenwerking met Dorna en met de voortdurende steun van Externpro besloten onze relatie te verlengen en een nieuw contract te tekenen voor nog eens drie jaar racen.

 

 

Moto2 race)