KLEDINGTECHNOLOGIE

  Wij hebben hetzelfde doel als u, namelijk van elke rit een ultieme beleving maken. Alles wat wij doen is puur op dit ene doel gericht en is dan ook net zo van toepassing op onze lijn van motorkleding als op onze motoren.

  Daarom worden alle Triumph-producten ontworpen en ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitseisen in de motorwereld. Elk kledingstuk wordt in eigen huis ontwikkeld door ons eigen ontwikkelingsteam, dat onze producten tot in het obsessieve test. Zo krijgt u het beste product voor uw rijplezier.

  Bekijk een aantal van de technieken uit onze kledinglijn eens van dichterbij.

  Technologie in textiel

  In onze kledinglijn treft u een verscheidenheid aan textiele weefsels aan. Elk van deze weefsels is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van onze motorrijders. Zoals Outlast®, deze stof staat met zijn Temperature Regulating Technology wereldwijd bekend als de ideale stof voor het regelen van de temperatuur. De Outlast®-technologie, oorspronkelijk ontwikkeld door NASA, maakt gebruik van zogenaamde phase change materials (PCM) die warmte absorberen, opslaan en weer afstaan en daarmee voor een optimaal thermisch comfort zorgen. Waardoor u tijdens uw rit niet te warm of te koud wordt.

  Daarnaast is er SuperFabric®. Deze stof heeft de perfecte mix van technologie en stijl en wordt -onder andere- toegepast in kledingstukken als het Navigator jack. Wij gebruiken het om ermee voor een hogere slijtvastheid, scheursterkte en vlekbestendigheid te zorgen dan de standaard textielstoffen.

  DuPont Teflon® Fabric Protector is een onzichtbaar afwerkingsmateriaal, dat een beschermende laag vormt rond iedere vezel. Hiermee ontstaat een duurzame bestendigheid tegen vlekken door olie- of waterhoudende substanties, stof en droge olie - dit alles zonder dat het ten koste gaat van het uiterlijk, de textuur het draagcomfort, de kleur of het ademen van de stof.

  Cordura® -weefsels kunnen worden gemaakt uit 100 % synthetische vezels, of uit combinaties met katoen, polyester of andere vezels. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, slijtvastheid en scheursterkte. 1000 denier Cordura® heeft een slijtvastheid die vergelijkbaar is met 1,3 mm dik leer van topkwaliteit.

  Kwaliteit van ons leer

  Het grootste deel van ons leer is afkomstig uit Brazilië en krijgt verschillende bewerkingen en behandelingen, afhankelijk van het eindproduct waarvoor het leer wordt gebruikt. Voor onze sportieve lederproducten gebruiken wij bijvoorbeeld doorgaans Monaco- of Carbonleer, dat een consistentere korreltextuur heeft. Voor onze klassieke leerproducten wordt trommelgeverfd of gewassen leer gebruikt voor een meer authentiek gevoel. Wat uw rijstijl ook is, er is altijd passende lederen Triumph-kleding voor u.

  Zichtbaarheid

  Exclusief ontwikkeld als de nieuwste technologie op het gebied van zichtbaarheidskleding voor motorrijders. Triumphs Light jack en -vest zijn voorzien van geïntegreerde ledlamptechnologie, die eenvoudig is aan te sluiten op een oplaadbaar batterijsysteem. Zodat u in het duister nog beter zichtbaar bent.

  Waar reflecterende materialen een lichtbron nodig hebben om u zichtbaar te maken, vormen de leds uiteraard een zelfstandige lichtbron. Een lichtbron die ook bij daglicht uitstekend werkt en goed samengaat met fluorescerende materialen.