01/03/2017

Triumph Groningen wint Project Street Twin

Afgelopen zondag op de Motorbeurs in Utrecht trok Triumph Groningen met hun “Salt Lake Racer” aan het langste eind tijdens de finale van Project Street Twin!.

Het team uit Groningen, onder de bezielende leiding van Leonard Wagenmakers,  nam het in de finale op tegen de “Street Tracker” van Triumph Wevelgem.  Deze finale ging al van start op het Salon in Brussel, waar net als op de Motorbeurs in Utrecht, bezoekers hun stem konden uitbrengen op hun favoriet.  Na het tellen van de 836 stemmen in Brussel had Triumph Wevelgem, met 15 stemmen verschil, een lichte voorsprong opgebouwd. Op eigen bodem viel het handgeklopte plaatwerk van de “Salt Lake Racer” duidelijk beter in de smaak, waarmee Groningen de overwinning, met in totaal 294 stemmen verschil, naar zich toe wist te trekken.  

Project Street Twin

In augustus, afgelopen jaar,  lanceerde Triumph Project Street Twin.  In deze Benelux build-off competitie werden de Triumph dealers uitgedaagd al hun creativiteit en vakmanschap te storten in het verbouwen van een Triumph Street Twin.

De keuze voor de Triumph Street Twin als basismodel voor deze competitie lag voor de hand. Met zijn eigentijdse interpretatie van de oorspronkelijke Bonneville,  no-nonsense vormgeving en aantrekkelijke prijs is de Street Twin het ideale uitgangspunt voor het maken van een custom. Het is dan ook niet voor niets dat Triumph zelf al 150 accessoires en drie inspiratie kits heeft ontwikkeld om de Street Twin naar eigen wens te kunnen personaliseren.

Om aan te geven dat een Triumph custom ook voor de niet-sleutelaar betaalbaar blijft, is er door Triumph een limiet gesteld aan de uiteindelijke verkoopprijs van de omgebouwde Street Twins. Zo mocht de totale toegevoegde waarde aan materialen inclusief manuren, niet meer dan 5.100 euro bedragen, waarmee de uiteindelijke verkoopprijs voor Nederland op €  15.000 en in België op €  14.000 is vastgesteld. Hoewel het logisch is dat de Triumph dealer voor zijn onderdelen gaat bladeren door de uitgebreide accessoire-catalogus van Triumph werden zij niet verplicht om hier alles vandaan te halen, het draait immers om creativiteit en originaliteit bij zelfbouw.

De in totaal 11 deelnemende Triumph dealers hadden twee maanden de tijd om hun Street Twin vorm te geven. In november volgde er een eerste stemronde vanaf de Bigtwin Bike Show in Houten, waar zowel bezoekers van de Show als “volgers” via Facebook hun stem konden uitbrengen.  De nummers een tot en met drie, de genomineerde uit deze eerste ronde,  verschenen vervolgens voor een vakjury tijdens het Bonneville Event in Breda in November, waar per land een winnaar verkozen werd. Deze vakjury bestond uit Ben Kennepol - Bigtwin, Tim Dekkers - Classic & Retro, Daan Borsje - Moto Adonis, Zoran Holtkamp – Rusty Gold Motorshop, Robin Ernste, Mike de Graeve , Ron Betist – Triumph Twin Community /Triumph Owners Club Nederland en op afstand werd er gestemd door wereldkampioen custom bouwer Fred Krugger. Zij beoordeelden de projecten op hun looks, creativiteit, originaliteit, vakmanschap, afwerking en uiteraard de naleving van het regelement. Uit de nederlandse inzendingen gaf de handgemaakte kuip de doorslag en ging de “Salt Lake Racer” er met de overwinning van door. Voor België had de discussie nog wel dagen kunnen duren,  maar bracht het ouderwetse “vingers in de lucht voor…” de uitkomst en kwam de witte rookpluim uit de schoorsteen voor de “Street Tracker” van Triumph Wevelgem en daarmee waren de finalisten bekend.

Dat de Street Twin zicht uitstekend leent voor personalisatie is wel gebleken uit de diversiteit van de projecten die opgeleverd werden door de 11 deelnemende Triumph dealers. Ook zijn we trots op de vakkundige wijze waarop de deelnemende dealers hun project hebben gebouwd.

Deelnemers Nederland: Roké Motors – Mijdrecht, Triumph Groningen – Groningen, Motorcentrum Eibergen – Eibergen, Blom Motoren – Leusden, Motorcentrum Rijen – Rijen.

Deelnemers België: BMC Assende – Assenede, Promotor – Erpe-Mere, TC Moto – Zaventem, CMB Verdeyen – Tielt-Winge, Triumph Wevelgem – Wevelgem, Waterloo Bikes – Waterloo.

Gerelateerde onderwerpen

08/03/2017

Triumph presenteert nieuwe zomercollectie

Dat er bij Triumph net zoveel aandacht uitgaat naar het ontwikkelen van haar kledinglijn als haar motoren blijkt wel uit deze fantastische nieuwe collectie. Van stijlvolle retro motorkleding voor liefhebbers van de Classics, stoere eigentijdse kleding voor de Roadster tot aan functionele kleding voor de Adventure-rijders. Daarnaast biedt Triumph ook weer een uitgebreide keuze aan nieuwe merchandising en casual kleding.

Lees meer
02/09/2016

Triumph Lanceert: Project Street Twin

De komende maanden zullen officiële Triumph dealers uit Nederland en België het tegen elkaar opnemen tijdens de custom competitie; Project Street Twin. In deze build-off, waarin de Triumph Street Twin centraal staat, worden de dealers uitgedaagd al hun creativiteit en vakmanschap te storten in het verbouwen van de Triumph Street Twin.

Lees meer
01/08/2016

Triumph en Guy Martin in Bonneville op jacht naar landsnelheidsrecord

Triumph Motorcycles, het iconische Britse motormerk, heeft officieel bevestigd dat het zal terugkeren naar de legendarische zoutvlakten van Bonneville in Utah (USA), om in augustus 2016 het wereldsnelheidsrecord met een motorfiets te verbreken. Het doel is daarbij om het huidige wereldrecord, dat staat op 605,7 kilometer per uur, met behulp van de speciaal gebouwde, 1.000 pk sterke, Triumph Rocket Infor Streamliner te verbreken.

Lees meer